INFORMATIE OVER CYPRUS VOOR INVALIDEN


Voor gehandicapten die Cyprus wensen te bezoeken zijn een reeks voorzieningen op het eiland getroffen. Ook de hotels overal op het eiland beschikken over voorzieningen voor invalide gasten. Aangezien niet alle hotels dezelfde voorzieningen bieden, wordt aangeraden direct contact op te nemen met het hotel naar keuze om zich te verzekeren van de aanwezigheid van de benodigde vooorzieningen.  De nummers die onder de naam van het hotel staan, komen overeen met het soort voorzieningen dat door het hotel wordt geboden, en worden nader toegelicht op de bladzijden achterin de gids.

Bij aankomst en vertrek op de internationale luchthavens van Larnaka en Pafos, zijn speciale wagens met lift aanwezig om invaliden uit en in het vliegtuig te helpen. Op beide luchthavens zijn ook rolstoelen en sepciale toiletten aanwezig.

Het gebruik van internationale stickers voor gehandicapten is op Cyprus bij de wet toegestaan en stickers zijn verkrijgbaar bij de Pancyprian Organisation for Disabled Persons( organisatie voor invaliden) in Nicosia (+357 22 400 824, email: [email protected]).

De meeste steden op Cyprus zijn vlak en de meeste plaatsen zijn goed toegankelijk met een rolstoel. In Nicosia zijn een aanzienlijk aantal wegen, en een aantal uitgaansgelegenheden voorzien van speciale opritten..

Vervoer over het eiland kan georganiseerd worden indien van te voren aangevraagd bij de vervoersbedrijven. Voor zover ons bekend zijn er speciale bussen met lage instap, veiligheidsgordels en airconditioning voorhanden.

Guide for Disabled Visitors