Elea Golf Club
Elea Golf Club, en del av det anrika Elea Estate, är en golfbana av världsklass, idylliskt belägen invid det glittrande östra Medelhavet och forntidsstaden Pafos.

Sir Nick Faldo har designat denna golfbana som mäter 6,3 kilometer från bakre tee och har ett fantastiskt läge med utsikt över Medelhavet. Den har noggrant passats in i det kuperade landskapet och imponerande bergsformationer av vittrad kalksten ger en unik karaktär åt banan.

Medier över hela världen har redan rosat banans layout. Golf World Magazine i Storbritannien rankade banan som en av världens mest spännande nya banor under 2010 och Golf Magazine i USA utnämnde den till en av de bästa internationella nybyggnationerna under 2010.

Sir Nick Faldo har sagt: ”Det är min övertygelse att den här golfbanan kommer att spela en nyckelroll för att etablera sydvästra Cypern som ett av Europas ledande golfresmål. Vid utformningen av Elea Golf Club beslöt vi oss för att lägga fokus på golf med eftertanke snarare än kraftslag och det finns många strategiska val som spelarna måste laborera med på de 18 hålen.”

Banans tankestimulerande layout löper runt dungar av fullvuxna johannesbrödsträd och olivlundar och de dramatiska inslagen av vittrad kalksten kontrasterar storslaget mot det mörkgröna paspalumgräset på fairway och i utkanten av ruffen. På flera av hålen kantas ruffen av medelhavsgräs och en fantastisk variation av vilda växter och inhemsk flora.

Banan underhålls av Elea Golf Academy som har sitt säte vid klubbhuset. Det finns en driving-range i fullängd, komplett med greener att sikta på och bunkrar att undvika, ett mindre spelövningsområde och en fantastisk green att öva puttar på, placerad så att man därifrån kan blicka ut över hela banan.

Elea Estate är ett förstklassigt nybyggnadsområde där lyxiga villor och lägenheter kommer att samsas med ett exklusivt hotell och ett brett utbud av restauranger och spaanläggningar.


  

PARTNERS | OM OSS | ANVÄNDARVILLKOR | KARTA ÖVER WEBBPLATSEN | BOARD OF DIRECTORS | ORGANIZATION CHART | CTO EMPLOYEE SEARCH