De flora
Een paradijs voor botanisten! Cyprus is gezegend met 1907 soorten, subsoorten en bloemenplanten, waarvan 141 inheems. Het klimaat, de bodem en de geografische ligging hebben bijgedragen aan de weelde van Cyprus’ flora. Als eiland was het voldoende geïsoleerd om de evolutie van inheemse planten toe te laten, terwijl haar ligging op het kruispunt van drie continenten enkel toeliet om lokale varianten te verrijken.Een andere reden voor het hoge aantal inheemse planten zijn de gevarieerde habitatten met hun verschillende microklimaten en geologie.

Het Troodos gebergte en het ongerepte schiereiland Akamas zijn in het bijzonder bekend om hun inheemse planten. Cyprus is bekend om haar orchideeën – als thuisbasis voor 45 soorten waaronder de inheemse Kotschy bijenorchis. Andere prachtige variëteiten zijn de Troodos Anatolische orchidee, de reuzenorchidee en de houtsniporchidee. De beste tijd om de wilde bloemen te bewonderen is aan het begin van de lente en de late herfst. Ook de moeite waard zijn de witte en gele Cypriotische krokus, de donkerrode Cypriotische tulp, de driekleurige kamille en wegdistel. De nationale plant van het eiland is de Cypriotische cyclaam, een inheemse plant die bloeit van september tot januari.

De nationale boom is de gouden eik die zijn naam ontleent aan de gouden kleur van zijn bladeren. Eveneens inheems, vind je deze terug in het Troodos gebergte waar hij bloeit van april tot mei. De vruchten rijpen van november tot december. De bossen zijn ook rijk aan pijnbomen, cipressen en ceders. Olijf- en Johannesbroodbomen groeien alom, terwijl fruitbomen en notelaars in de bergen groeien.
  

PARTNERS | OVER ONS | VOORWAARDEN | SITEMAP | BOARD OF DIRECTORS | ORGANIZATION CHART | CTO EMPLOYEE SEARCH