Kourion arkeologiska utgrävningsplats
Vid Kourion, en viktig stadsstat på Cypern, finns numera en av de intressantaste arkeologiska utgrävningsplatserna på ön, där man fortfarande gör nya fynd. Platsen är framför allt känd för sin grekisk-romerska teater, men här finns även ståtliga villor med vackra mosaikgolv och en tidig kristen basilika.

Teatern byggdes ursprungligen på 100-talet f.Kr. och har nu restaurerats och används för musikuppträdanden och teaterföreställningar. Eustolios hus, med en badanläggning och ett antal rum med mosaikgolv från 400-talet e.Kr., var en gång i tiden en privat romersk villa innan den blev ett offentligt rekreationscenter under tidig kristen tid. Basilikan från tidig kristen tid är från 400-talet och var troligen Kourions katedral. Vid basilikans norra sida står ett dopkapell. Både Akilles och Gladiatorernas hus har vackra mosaikgolv. Stadens nymfeum, en helgedom vigd åt vattennymferna, är en elegant romersk byggnad.

Stadion, som är från 100-talet f.Kr., ligger cirka 1 kilometer västerut utanför utgrävningsplatsen, på Pafosvägens högra sida. En annan sevärdhet är Apollon Hylates helgedom som ligger 2,5 kilometer väster om forntidsstaden.

Obs! Delvis rullstolsanpassat.

Tel: +357 25 934 250Lemesos
Kourion, Lemesos
Måndag-söndag: 08:30-17:00 (16 september-15 april), måndag-söndag: 08:30-19:30 (16 april-15 september)
Året runt
4,50 Euro
Apollon Ylatis helgedom och tempel i Kourion
En av de viktigaste religiösa platserna där Apollon dyrkades
Kourion Archaeological Site
Panoramabild
Mosaikerna i Kourion
Vackra golvmosaiker i Kourion
Afrodites kulturrunda i Palaepafos
Det område som är mest intimt förknippat med Kyprida Afrodite
Archaeological Site of Kourion - English Audio Guide
Lets Go To The Beach (English Version)
E-broschyr (engelska)
  

PARTNERS | OM OSS | ANVÄNDARVILLKOR | KARTA ÖVER WEBBPLATSEN | BOARD OF DIRECTORS | ORGANIZATION CHART | CTO EMPLOYEE SEARCH