Stavrovouni-klostret
Det grekiska ordet Stavrovouni betyder ”korsberget”. Enligt traditionen grundades klostret på 300-talet av Konstantin den stores mor Agia Eleni, som lämnade en bit av det heliga korset i klostret. Munkarna är mycket gudfruktiga och deras klosterlöften är lika stränga som dem som munkarna på Mount Athos i Grekland avlägger. Den 14 september, dagen för det heliga korsets upphöjelse, anordnas storslagna ceremonier och festligheter i klostret.

Man tar sig även enkelt till klostret Agia Varvara (Sankta Barbara) vid foten av berget Stavrovouni. Munkarna som bor här är välkända för sitt ikonmåleri. Kvinnor får inte lov att besöka Stavrovouni, men för män går det däremot bra, förutsatt att man har lämpliga kläder på sig. Det är förbjudet att ta kort eller filma i klostret.

Kvinnor tillåts inte besöka Stavrovouni-klostret. Män som besöker klostret bör ha proper klädsel. Kameror och videokameror får inte användas.

Tel: +357 22 533 630

 

Larnaka
Larnaka
September-mars: 07:00–11:00, 14:00–17:00, april-augusti: 08:00–12:00, 15:00–18:00
Året runt
Vandringsleden E4: Klavdia – Delikipos
Fantastisk utsikt över Larnakas flygplats, staden Larnaka och saltsjön
Lokal tur: Larnakas religiösa platser
Upplev kyrkan Agios Lazaros, kyrkomuseet och andra bysantinska monument
Stavrovouni Monastery
Panoramabild
Cyprus where Byzantium lives (English Version)
Videoklipp
  

PARTNERS | OM OSS | ANVÄNDARVILLKOR | KARTA ÖVER WEBBPLATSEN | BOARD OF DIRECTORS | ORGANIZATION CHART | CTO EMPLOYEE SEARCH