COMMUNICATIE


Telefoneren

Om te telefoneren naar Cyprus vanuit het buitenland draai je 00357 gevolgd door het achtcijferige telefoonnummer.

Als je wil bellen vanuit Cyprus naar het buitenland, draai dan 00 gevolgd door de landcode en het telefoonnummer. Internationale gesprekken kan je voeren vanuit de telefooncellen die je vindt op talrijke centrale plaatsen in alle steden en dorpen, alsook in internationale havens, luchthavens en andere plaatsen. Je kan bellen met munten of met een kaart, afhankelijk van de soort telefooncel. Openbare betaaltelefoons kunnen zowel voor nationale als voor internationale gesprekken gebruikt worden. Instructies en tarieven hangen uit in alle betaaltelefoons.

Om binnen Cyprus te telefoneren draai je gewoon het achtcijferige telefoonnummer.

Brieven, pakjes, telegrammen versturen

Je kan brieven versturen vanuit de postkantoren op het eiland en de luchthaven, of de gele brievenbussen op straat gebruiken. Postzegels kan je kopen in elk postkantoor alsook in vele hotels, nieuwsstandjes, kiosken, etc. De postkantoren bieden ook een koeriersdienst en een pakjesdienst aan en je kan er ook terecht voor onder andere betalingsopdrachten. Een telegram kan verstuurd worden via de Telecommunicatie Autoriteit van Cyprus (CYTA) die in elke stad kantoren heeft.

Internet

Telefoonwinkels, internetcafés, hotels en andere ondernemingen bieden internetverbindingen aan met verschillende snelheden, die gewoonlijk per uur aangerekend wordt. Op bepaalde plaatsen is er ook draadloos internet te vinden.
  

PARTNERS | OVER ONS | VOORWAARDEN | SITEMAP | BOARD OF DIRECTORS | ORGANIZATION CHART | CTO EMPLOYEE SEARCH