VERDERE NUTTIGE INFO


Leeftijdsgrens alcohol

De wettelijke leeftijdsgrens op alcoholverstrekking in Cyprus is 17. Chauffeurs zouden voorzichtig moeten omspringen met het verbruik van alcohol. De wettelijke grens in de adem is 22 microgram alcohol per 100 milliliter adem en die in bloed is 50 milligram alcohol per 100 milliliter bloed.

Leidingwater

Het is veilig om leidingwater te drinken in Cyprus. De watervervuiling is verwaarloosbaar en elk huis heeft drinkbaar leidingwater. In hotels, restaurants, cafés, etc. kan je ook zonder zorgen water drinken.

Elektriciteit

Het elektriciteitsnet van Cyprus werkt op 240 volt wisselstroom, 50Hz. De stopcontacten zijn gewoonlijk 13 ampère met een vierkante stekker. Verschillende toestellen met lage stroomsterkte kunnen werken in hetzelfde stopcontact door een adapter te gebruiken (zoals bij radio’s, elektrische wekkers, etc.). Het gebruik van een adapter bij toestellen met een hoge stroomsterkte wordt afgeraden (zoals bij elektrische verwarmingstoestellen, broodroosters, strijkijzers, etc.). Adapters zijn overal in de winkels verkrijgbaar. Veel hotels hebben adapters beschikbaar voor hun gasten.

Maatstelsel

Cyprus gebruikt het metrieke stelsel voor gewicht en afmetingen. Temperaturen worden vermeld in graden Celsius, benzine wordt verkocht per liter, kruidenierswaren in gram en kilogram, stoffen per meter, en snelheden en afstanden worden vermeld in kilometer.

Procedure om een klacht in te dienen

Als je een klacht hebt omtrent de dienstverlening in een horecazaak kan je de manager contacteren. Als je niet tevreden bent en een klacht wenst in te dienen, neem dan contact op met de Cypriotische Dienst voor Toerisme.

Werken in Cyprus

De tewerkstelling van Europese burgers is gereglementeerd door de wet op vrije beweging en verblijf van onderdanen van de lidstaten van de Europese Unie en hun families. Sommige beroepen worden door plaatselijke wetgeving geregeld, waarbij de vereisten en de procedures die nodig zijn om het recht te verwerven om een bepaalde job na te streven uiteengezet worden.De tewerkstelling van niet-Europese burgers is onderworpen aan de goedkeuring van het Departement van Arbeid die sollicitaties onderzoekt voorgedragen door werkgevers die buitenlanders willen aannemen om dringende, kortetermijnnoden op de arbeidsmarkt in bepaalde economische branches en beroepen tegemoet te komen.

Verdere informatie kan bekomen worden bij het Ministerie van Arbeid en Sociale Zekerheid..

  


 Holidays at Cyprus in light of banking crisis (FAQ)


eBrochures


Travelling in Europe


Cyprus Travellers Handbook


PARTNERS | OVER ONS | VOORWAARDEN | SITEMAP | BOARD OF DIRECTORS | ORGANIZATION CHART | CTO EMPLOYEE SEARCH